cd-release

de eerste cd in de reeks Souvenirs from … is 11 februari 2016 uitgekomen!

Ik liep al enkele jaren rond met het idee werken van Belgische componisten op te nemen, want er zitten juweeltjes tussen. Het zou reuze jammer zijn als (een deel van) die werken verloren zou(den) gaan, omdat de huidige generatie trompettisten er het bestaan niet van weet. In 2013 heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben de studio in gedoken. Toen is de zoektocht begonnen naar werken in een chronologische volgorde. Ik ontdekte dat in vroeger tijden de componisten ook meestal directeur van een conservatorium of muziekschool waren. Het waren échte meesters, waar we nog heel wat van kunnen leren. Tijdens mijn zoektocht kwam ik van het een naar het ander en stuitte zo op nog meer werken. Toen werd het moeilijk, want ik kon niet alle werken opnemen, ik moest een selectie maken. Hoe pak je zoiets aan? Waarom dit werk wel en een ander werk niet? Ik moest rekening houden met de lengte op een cd. En zou alles wel op één cd passen? Gelukkig hebben pianobegeleiders en andere instrumentalisten belangeloos meegewerkt; de kosten van het huren van een studio, het inhuren van een pianostemmer en het eventueel huren van een extra vleugel waren zo al hoog genoeg.
Soms eindigde het spoor en bleek dat er nergens meer partituren van een bepaald werk te vinden waren. Het zou zo maar kunnen zijn, dat iemand ze ooit met oud papier heeft meegegeven …
Ik ben erg blij dat ik de werken voor de opnamen heb kunnen spelen en ben trots dat de eerste cd nu uitkomt. De cd’s gerelateerd aan de conservatoria van Brussel, Gent en Leuven volgen ook nog.

of maak een bedrag naar eigen keuze over op rekeningnummer van TROMBA’ch onder vermelding van donatie cd-release:
IBAN: BE33363079977146
BIC: BBRUBEBB

Veel dank voor uw bijdrage!